کمبود بیش از ۲۰۰ قلم دارو در کشور-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

کمبود بیش از ۲۰۰ قلم دارو در کشور

رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران از کمبود بیش از ۲۰۰ قلم دارو در کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 19
کد خبر: ۱۹۰۱۱۶

به گزارش راهبرد معاصر،‌محمد عبده زاده درباره وضعیت کمبودهای دارویی در کشور اظهار کرد: تعداد کمبودهای دارویی به بیش از 200 قلم دارو رسیده است که علل عمده آن عدم تأمین به موقع ارز و ریال و عدم قیمت‌گذاری به موقع و پرداخت نشدن به موقع تسهیلات به شرکت‌های دارویی و مشکلات حواله ارز بوده است.

 

کمبود دارو قابل پیش‌بینی بود

وی افزود: این وضعیت کمبودهای دارویی از قبل نیز قابل پیش‌بینی بوده است و همه دستگاه‌‌ها از جمله وزارت بهداشت نیز در جریان بودند که در خردادماه و تیرماه قرار است با افزایش کمبود دارو مواجه شویم.

 

کمبود داروی بیماران سرپایی و اتاق عمل در کشور

رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ادامه داد: در حال حاضر برخی داروهای سرپایی در داروخانه‌ها کمیاب شده که از جمله آن می‌توان به شربت «برم هگزین» و «گایافنزین» و قطره های چشمی اشاره کرد؛ همچنین داروهای اتاق عمل، آلبومین و ... نیز در بخش بستری کمبود شده است.

 

عبده زاده گفت: بسیاری از کالاهای وارداتی زمان ساخت دارند و بسیاری از مواد اولیه وارداتی مانند مواد اولیه آنتی‌بیوتیک‌ها نیز از زمان تخصیص ارز تا زمانی که به آزمایشگاه و خط تولید برسد؛ به حدود سه تا چهارماه زمان نیاز دارند و بنابراین حتی اگر امروز نیز تخصیص ارز صورت بگیرد به مدت زمانی چندماهه برای تولید برخی انواع داروها نیاز است که در این فاصله، دسترسی بیماران به داروها کاهش می‌یابد.

 

وی هشدار داد: کمبودهای دارویی منجر به واردات داروهای فوریتی می‌شود که قیمت بالاتری نسبت به داروهای تولیدی در کشور و گاهاً کیفیت پایین‌تری دارند.

 

وعده پرداخت تسهیلات 30 هزار میلیارد تومانی به شرکت‌های داروساز

وی از وعده بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات 30 هزار میلیارد تومانی به شرکت‌های دارویی خبر داد و گفت: از 30 هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که به صنعت دارو وعده داده شده بود؛ تاکنون هیچ مبلغی پرداخت نشده است و در حال حاضر منتظر هستیم که فرآیند صدور مجوز شورای پول و اعتبار بانک مرکزی طی شود تا این تسهیلات برای شرکت‌ها عملیاتی شود. رئیس بانک مرکزی وعده داده که این 30 هزار میلیارد، مازاد بر حد اعتباری قبلی شرکت‌های داروسازی خواهد بود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار